Συνεργάτες

ΣΟΦΙΑ Χ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ

Δικηγόρος Αθηνών, Νομικός Σύμβουλος – Μέλος της Στέγης για τις Κακοποιημένες Γυναίκες, μέλος του συνδέσμου Επιστημόνων Ηλείας.

Έχει εκπονήσει μελέτες με θέμα την Ποινική Διαμεσολάβηση, την Ψυχική Ασθένεια και Άδικη Πράξη, την Προστασία του Απορρήτου.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και έρευνες σε νομικά έντυπα.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά νομικά συνέδρια· ενδεικτικά : «Ανώτατο Σεμινάριο Ποινικού», «13th International Anti-Corruption Conference», «Ναρκωτικά και Ποινικό Δίκαιο», «Η Ποινική Δίκη στην Πράξη», «Η ποινικκή διαχείριση της δωροδοκίας», «Ποινική Συνδιαλλαγή – PLEA BARGAINING και εναλλακτικές μορφές περάτωσης της πονικής διαδικασίας», «Επικοινωνιακή Δικαιοσύνη – Ψυχική Υγεία – Πρόληψη Παραβατικότητας Ανηλίκων».

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕMM. ΛΥΤΡΑ

Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Yπεύθυνη έκδοσης και δημοσιογράφος στο περιοδικό της Νομικής Σχολής Αθηνών της πολιτιστικής ομάδας ΈΨΙΛΟΝ (1995),

1996 απασχόληση ως δημοσιογράφος στην τοπική εφημερίδα Χαλανδρίου – Ν. Ψυχικού ΡΕΠΟΡΤΕΡ 2000.

1998 Αποφοίτηση και λήψη πτυχίου Νομικής. Έναρξη ουσιαστικής άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος στο δικηγορικό γραφείο του δικηγόρου Αθηνών Εμμανουήλ Λύτρα.

2000 Λήψη δικηγορικής άδειας και εγγραφή στο Δικηγορικό Σύλλογο στο Μητρώο Δικηγόρων.

Έναρξη δικηγορίας, πρακτική ενασχόληση με τα περισσότερα είδη διαδικασιών, δικαστηριακή πρακτική, κυρίως σε θέματα αστικού δικαίου, εργατικού και εμπορικού δίκαιου.

Εξειδίκευση στο εμπράγματο δίκαιο, συνεργάτης της Τράπεζας EUROBANK ERGASIAS AE, από το έτος 2003. Κύρια ενασχόληση με το εργατικό, κληρονομικό, οικογενειακό δίκαιο.

Κάτοχος του διπλώματος αγγλικής γλώσσας PROFICIENCY CAMBRIDGE, Κάτοχος του διπλώματος γαλλικής γλώσσας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Sorbonne 1, Κάτοχος του διπλώματος (Diploma) της Ιταλικής γλώσσας. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια νομικού περιεχομένου ως μέλος και έχει αρθρογραφήσει σε διάφορα νομικά έντυπα.

ΣΤΕΛΙΟΣ Ν. ΑΥΓΕΡΗΣ

Δικηγόρος Αθηνών, μέλος του ΔΣΑ, Μέλος σε διάφορες επιστημονικές ενώσεις.

Κάτοχος διπλώματος της Ιταλικής και Αγγλικής γλώσσας.

Κύριο αντικείμενο ενασχόλησης του, το ποινικό και εμπορικό δίκαιο.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορα νομικά συνέδρια και σεμινάρια.

ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Είναι κάτοχος πτυχίων της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά νομικά σεμινάρια και συνέδρια ενδεικτικά: «Εκλογικό Σύστημα, πολιτικό σύστημα και Σύνταγμα», «Η προσωπικότητα του δικαστή και η νομολογία», «Η προβληματική του Συνταγματικού Δικαστηρίου», «Ιατρική υποβοήθηση στην ανθρώπινη αναπαραγωγή και νομικό πλαίσιο», «Σεμινάριο Δικαστικής Ψυχολογίας», «Τεχνολογία και Έγκλημα».

ΕΛΕΝΑ Ν. ΝΤΑΗ

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το έτος 2016.

Είναι κάτοχος πτυχίων της αγγλικής, της γαλλικής, της αλβανικής και της αραβικής γλώσσας.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και έρευνες σε νομικά έντυπα· ενδεικτικά: «Το νομικό πλαίσιο για την άμβλωση στην Πολωνία», «Ολοκληρωμένη Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία ΕΕ– Καναδά (CETA) και Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP): Συνέπειες για το Εμπόριο στην Ελλάδα», «Προσφυγική κρίση στην Ελλάδα: Ευρώπη Φρούριο».

Έχει συμμετάσχει σε πολλά νομικά συνέδρια· ενδεικτικά: «Ηλεκτρονικό έγκλημα - bitcoin & dark web», «Ενδοοικογενειακή βία – κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά», «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων-Σύγχρονες θέσεις και αναζητήσεις», «Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής», «1ο Ανώτερο Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου», «Προστασία Ευρεσιτεχνιών και Βιομηχανικών Σχεδίων».

ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Δικηγόρος Αθηνών, Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του ΔΣΑ.

Πρακτική άσκηση στο Εφετείο Αθηνών, κάτοχος διπλώματος Proficiency της Αγγλικής Γλώσσας.

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες επιστημονικών φορέων. Κύρια ενασχόληση το ποινικό και το αστικό δίκαιο.

ΠΕΝΗ ΓΚΙΟΥΛΜΠΑ

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Είναι κάτοχος πτυχίων της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά νομικά σεμινάρια και συνέδρια ενδεικτικά: «Ελευθερία του λόγου και πρόληψη εγκλημάτων: Η περίπτωση του ISIS», «Εκδήλωση με θέμα: Γυναίκα και Φυλακή», «Κακοποίηση ανηλίκων-Παρουσίαση αποτελεσμάτων ερευνητικής ομάδας ELSA for children», «International Investment Law and the Law of Armed Conflict», «Το θεσμικό και το νομικό πλαίσιο του online hate speech και του διαδικτυακού bullying».

ΕΛΕΝΑ Α. ΜΠΑΜΠΑΣΙΩΤΗ

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης το έτος 2017.

Έχει φοιτήσει για δύο (2) έτη στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα (2010-2012). Είναι κάτοχος πτυχίων στην αγγλική και γαλλική γλώσσα.

Έχει φοιτήσει στο Τμήμα Νομικής, Πολιτικών Επιστημών και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου στη Γαλλία στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus +.

Eπιπλέον, έχει επιμεληθεί επιστημονικές εργασίες και είχε επί μακρόν ενεργό συμμετοχή στην ομάδα Γαλλοφωνίας του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας. Έχει συμμετάσχει σε πολλά νομικά σεμινάρια και συνέδρια, μεταξύ των οποίων "Πολιτικό έγκλημα - ποινικές προεκτάσεις", "Πιστωτικά Ιδρύματα: Νομικές & Θεσμικές Όψεις", "Εγκληματικότητα & ΜΜΕ", Προσομοίωση Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων (Euro.Pa.S - European Parliament Simulation).

ΜΑΡΘΑ Ν. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι κάτοχος πτυχίων Αγγλικής (IELTS) και γερμανικής (B1) γλώσσας.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Crime and Criminal justice) Έγκλημα και Ποινική Δικαιοσύνη στο Πανεπιστήμιου του Leiden στην Ολλανδία.

Έχει συμμετάσχει σε νομικά συνέδρια και ημερίδες. Ενδεικτικά Έγκλημα κατά συρροή, Η Γένεση του Εγκλήματος- Νομική, Κοινωνιολογική και Ψυχολογική Προσέγγιση, Συνταγματική Αναθεώρηση, Το Κράτος Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.